Κατιμέρια: Δείτε την πεντανόστιμη συνταγή από την Κω

Τα κατιμέρια είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την Κω και πρόκειται για τηγανητά κουλούρια γεμιστά με φρέσκο τυρί.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά 

Για τη ζύμη

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 4 αυγά
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό ανθότυρος
  • 2 αυγά

Για το σιρόπι

  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 ½ ποτήρι νερό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κανέλα (ξύλο)

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο και το λάδι.
  • Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί μέχρι να τρίψουμε τον ανθότυρο και να τον ανακατέψουμε με τα αυγάΑνοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο (με τον λεπτό πλάστη) και κόβουμε σε λωρίδες περίπου 7 εκατοστά.
  • Βάζουμε κατά μήκος της λωρίδας μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σε ρολά όπως κάνουμε τα ντολμαδάκια
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλαΤηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Στο τέλος, τα περιχύνουμε με το σιρόπι.

Καλή σας απόλαυση!