Το παραδοσιακό γλυκό της Κω είναι η παραδοσιακή Μαεριά. Πρόκειται για ένα νόστιμο, εύκολο και γρήγορο γλυκό που φτιάχνουν στο νησί.
Υλικά
- 1 φλ. νεσεστέ
- 4½ φλ. νερό
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2-3 φρέσκα νεραντζόφυλλα
Για το σερβίρισμα
- καρύδι χοντροκομμένο
- κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το νισεστέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά πριν μπει στη φωτιά για να λιώσει καλά ο νισεστές.
- Ανάβουμε τη φωτιά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει, να δέσει και να πήξει η βελούδινη κρέμα.
- Στο τέλος του βρασμού, αφού αρχίσει να δένει η κρέμα, ρίχνουμε το ούζο και τα νεραντζόφυλλα για να πάρει το άρωμα.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας μέχρι να δέσει καλά η κρέμα.
- Αδειάζουμε σε μία πιατέλα τη μαεριά όσο είναι ζεστή αφαιρώντας τα νεραντζόφυλλα.
- Όσο είναι ζεστή πασπαλίζουμε κανέλα και καρύδια.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά κόβουμε τη Μαεριά σε κομμάτια.
Καλή σας απόλαυση!