Το τιραμισού είναι μια αγαπητή συνταγή σε όλους μας, δείτε όμως πως το φτιάχνουν στη Λέρο!
Υλικά
- 4 πακέτα σαβαγιαρ
- 4 πακέτα (250 γρ) Φιλαδέλφεια
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 20%το πολύ 30 όχι πολλά λιπαρά
- 2 κούπες τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 3 δόσεις καφέ εσπρέσο στα δυο μετριασμένος
- 2 σφηνάκια κονιάκ η λικέρ καλουα
- 1 λίτρο γάλα θερμοκρασία δωματίου για βουτημα
- Κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κάδο με σύρμα για μαρέγκα στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να σφίξει λίγο η κρέμα μας,την βγάζουμε σε λεκανιτσα,βάζουμε τα Φιλαδέλφεια με την άχνη ζάχαρη και την μισή δόσει καφέ εσπρέσο Αναδευουμε να γίνει αφράτο μίγμα βγάζουμε και το προσθέτουμε στη χτυπημένη κρέμα,ανάποδο γυρίζουμε ελαφρά και βάζουμε ψυγείο.
- Έχουμε το χλιαρό γάλα,βάζουμε την άλλη μισή δόσει καφέ εσπρέσο,βάζουμε και το κονιάκ η το λικέρ ανακατεύουμε,βουτάμε στιγμιαία τα σαβαγιαρ και αραδιάζουμε στο ταψί μας,αδειάζουμε την μισή κρέμα από το ψυγείο,στρώνουμε με σπάτουλα,αραδιάζουμε την δεύτερη σειρά σαβαγιαρ,αδειάζουμε την υπόλοιποι κρέμα μας στρώνουμε καλα,βάζουμε αναποδογυρισμενο ένα ταψί να κλείσουμε το τιραμισού μας και βάζουμε ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες
- Αν θελουμε για γαρνίρισμα χτυπάμε λίγο κρέμα σαντιγί και κάνουμε σχέδια που μας αρέσουν.
Καλή σας απόλαυση!