Οι παραδοσιακές τυρόπιτες Λέρου είναι μια ξεχωριστή παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνουν στο νησί και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς θα τις φτιάξετε
Υλικά
- 1 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 γιαούρτι
- 1 βούτυρο
- 1 τυρί Λέρου
- 8-10 αυγά
- Λίγη κανέλα
- Λίγο σουσάμι
- Λίγο σπορέλαιο
- 1 μυζήθρα Λέρου
Εκτέλεση
Για τη Γέμιση
- Από την προηγούμενη μέρα σε μια λεκάνη τρίβουμε το τυρί και τη μυζήθρα.
- Ρίχνουμε 5 αυγά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Ακολούθως, τοποθετούμε τη λεκάνη στο ψυγείο.
- Την επόμενή μέρα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Για τη Ζύμη
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν καλά και να γίνει μια ζύμη.
- Ακολούθως λαδώνουμε φορμάκια με το σπορέλαιο και καλύπτουμε τα τοιχώματα τους με ζυμάρι.
- Στη μέση, τοποθετούμε τη γέμιση και ρίχνουμε κανέλα και σουσάμι.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας και η γέμιση που έχουμε ετοιμάσει.
- Όταν είναι έτοιμες, βάζουμε τις τυρόπιτες μας στο φούρνο στους 150-170 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Καλή σας απόλαυση!