Σουμάδα: Δροσιά και γεύση… από τη Νίσυρο

Η σουμάδα από τη Νίσυρο είναι μια πρωτοποριακή και εναλλακτική συνταγή, που θα “δώσει” ξεχωριστή αίσθηση στα γεύματα σας!

Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε

Υλικά

  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 3-4 πικραμύγδαλα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό (το 1 αν θέλετε ανθόνερο)

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα ρίχνοντάς τα σε βραστό νερό για λίγα λεπτά. Μετά είναι πολύ εύκολο να τρίψετε τη φλούδα
  • Παραδοσιακά, τα αμύγδαλα τα χτυπάμε σε γουδί με λίγη ζάχαρη (μια κουταλιά), ώστε να προκύψει ένα λείο υλικό σαν κρέμα
  • Την πάστα αυτή, την ανακατεύετε με το μισό νερό και την περνάτε από ψιλό από τούλια και στύβετε, ώστε να βγει ο χυμός, τον οποίο και συλλέγετε. Επαναλαμβάνετε με ένα φλιτζάνι νερό και ξαναστύβετε
  • Το υγρό που θα μαζέψετε, μαζί με το τελευταίο φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη, τα βάζετε σε κατσαρολάκι και βράζετε μέχρι το μείγμα να δέσει, όπως φτιάχνετε σιρόπι
  • Ξαφρίζετε, αν χρειαστεί
  • Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε σε αποστειρωμένο μπουκάλι. Σφραγίζετε
  • Για να σερβίρετε, βάζετε σε ένα ποτήρι ένα-δύο δάχτυλα σουμάδα και συμπληρώνετε με παγωμένο νερό

Στην υγειά σας!