Η σουμάδα από τη Νίσυρο είναι μια πρωτοποριακή και εναλλακτική συνταγή, που θα “δώσει” ξεχωριστή αίσθηση στα γεύματα σας!
Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε
Υλικά
- 200 γρ. αμυγδαλόψιχα
- 3-4 πικραμύγδαλα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 4 φλ. νερό (το 1 αν θέλετε ανθόνερο)
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα ρίχνοντάς τα σε βραστό νερό για λίγα λεπτά. Μετά είναι πολύ εύκολο να τρίψετε τη φλούδα
- Παραδοσιακά, τα αμύγδαλα τα χτυπάμε σε γουδί με λίγη ζάχαρη (μια κουταλιά), ώστε να προκύψει ένα λείο υλικό σαν κρέμα
- Την πάστα αυτή, την ανακατεύετε με το μισό νερό και την περνάτε από ψιλό από τούλια και στύβετε, ώστε να βγει ο χυμός, τον οποίο και συλλέγετε. Επαναλαμβάνετε με ένα φλιτζάνι νερό και ξαναστύβετε
- Το υγρό που θα μαζέψετε, μαζί με το τελευταίο φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη, τα βάζετε σε κατσαρολάκι και βράζετε μέχρι το μείγμα να δέσει, όπως φτιάχνετε σιρόπι
- Ξαφρίζετε, αν χρειαστεί
- Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε σε αποστειρωμένο μπουκάλι. Σφραγίζετε
- Για να σερβίρετε, βάζετε σε ένα ποτήρι ένα-δύο δάχτυλα σουμάδα και συμπληρώνετε με παγωμένο νερό
Στην υγειά σας!