Site icon RestartTourism

Δασόαλο: Το νηστίσιμο ρόφημα της Πάτμου

Το δασόαλο είναι το παραδοσιακό νηστίσιμο ρόφημα της Πάτμου, που δε λείπει από κανένα τραπέζι τα πρωινά των αργιών και της Καθαράς Δευτέρας!

Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 250 γρ. ψωμί πολυτελείας, χωρίς την κόρα
  • 125 γρ. αμύγδαλα, ωμά, χωρίς φλούδα
  • 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1.200 γρ. νερό
  • 1 πρέζα μαστίχα, κοπανισμένη
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ψωμί, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το νερό και τη μαστίχα
  • Βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χυλώσει το μείγμα και να μαλακώσουν τα αμύγδαλα
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα σε έναν πολυκόφτη και χτυπάμε, μέχρι να διαλυθούν τα υλικά
  • Σουρώνουμε το μείγμα, περνώντας το από μια σίτα
  • Σερβίρουμε το ρόφημα ζεστό, πασπαλίζοντάς με μοσχοκάρυδο

Tip

  • Μπορούμε να διατηρήσουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 μέρες και να το ζεστάνουμε πριν το πιούμε

Στην υγειά σας!

Exit mobile version