Το δασόαλο είναι το παραδοσιακό νηστίσιμο ρόφημα της Πάτμου, που δε λείπει από κανένα τραπέζι τα πρωινά των αργιών και της Καθαράς Δευτέρας!
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε
Υλικά
- 250 γρ. ψωμί πολυτελείας, χωρίς την κόρα
- 125 γρ. αμύγδαλα, ωμά, χωρίς φλούδα
- 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1.200 γρ. νερό
- 1 πρέζα μαστίχα, κοπανισμένη
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ψωμί, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το νερό και τη μαστίχα
- Βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χυλώσει το μείγμα και να μαλακώσουν τα αμύγδαλα
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα σε έναν πολυκόφτη και χτυπάμε, μέχρι να διαλυθούν τα υλικά
- Σουρώνουμε το μείγμα, περνώντας το από μια σίτα
- Σερβίρουμε το ρόφημα ζεστό, πασπαλίζοντάς με μοσχοκάρυδο
Tip
- Μπορούμε να διατηρήσουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 μέρες και να το ζεστάνουμε πριν το πιούμε
Στην υγειά σας!