Σβίγγοι Πάτμου: Απολαύστε τους πεντανόστιμους λουκουμάδες του νησιού!

Οι σβίγγοι είναι οι παραδοσιακοί λουκουμάδες της Πάτμου και θα σας κάνουν να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πάμε να δούμε πως θα τους φτιάξετε

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 5 βανίλιες
  • 8 αυγά

Για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
  • μπόλικο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνι
  • χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει
  • Αφού λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, για λίγα λεπτά
  • Το αφήνουμε στην άκρη, για να κρυώσει
  • Κατόπιν ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και ρίχνουμε και το μέλι, το αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά και ρίχνουμε και το λεμόνι
  • Αφού κρυώσει το μείγμα μας, ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, τις βανίλιες και ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη μας, θα είναι ρευστή
  • Καίμε το λάδι μας, λαδώνουμε τα χέρια μας και κάνουμε μπαλάκι με τη ζύμη στην χούφτα μας, κάνουμε με το δάχτυλο μας μία μεγάλη τρύπα στη μέση και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς
  • Τηγανίζουμε όλους τους σβίγγους και μετά τους ρίχνουμε για δευτερόλεπτα στο σιρόπι
  • Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα

Καλή σας απόλαυση!