Σβίγκοι Πάτμου: Τι είναι και πώς φτιάχνονται

Οι σβίγκοι είναι μια παραδοσιακή γλυκιά συνταγή για λουκουμάδες από την Πάτμο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται
Υλικά 
  • Για την ζύμη
  • Νερό 2 ποτήρια
  • Αλεύρι 2 ποτήρια
  • Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
  • Αβγά 8
  • Βανίλιες 5

Για το σιρόπι

  • Νερό 1 ποτήρι
  • Μέλι 1 ποτήρι
  • Ζάχαρη 2 ποτήρια
  • Λεμόνι 2 σταγόνες
  • Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο αρκετό για τηγάνι
  • Καρύδια χοντροκομμένα
  • Κανέλλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε  το νερό και κατόπιν το βούτυρο να λιώσει. Αφού λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, για λίγα λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε  να βράσει για άλλα 5 λεπτά . Ρίχνουμε  και το λεμόνι.
  • Αφού κρυώσει το μίγμα μας, προσθέτουμε  τα αβγά ένα ένα και τις βανίλιες και ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη μας θα είναι ρευστή.
  • Λαδώνουμε τα χέρια μας κάνοντας μπαλάκι με την ζύμη σχηματίζοντας με το δάχτυλό μας μία  μεγάλη τρύπα στην μέση και ρίχνουμε στο καυτό λάδι, χαμηλώνοντας την ένταση της φωτιάς.
  • Τηγανίζουμε όλους τους σβίγκους και εν συνεχεία  τους ρίχνουμε για δευτερόλεπτα στο σιρόπι μας.
  • Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα.
Καλή σας απόλαυση!