Η λακάνη είναι ένα φαγητό που συναντάμε σε πολλά νησιά της Ρόδου με παραλλαγές συνήθως το Πάσχα. Είμαστε σίγουροι πως μόλις το δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε!
Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξετε
Υλικά
- 2 κιλά κατσίκι, κομμένο σε μερίδες
- 400 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό
- 400 γρ. τραχανά, ξινό ή χοντρό
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 4 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1.5 lt ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτελέση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κατσίκι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το κατσικάκι σε μία γάστρα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Έπειτα, τοποθετούμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο ακόμα και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε και αυτά στη γάστρα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε στη γάστρα τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 2.5-3 ώρες τσεκάροντας μήπως χρειάζεται υγρά το φαγητό.
- Τέλος, σερβίρουμε τη λακάνη σε πιάτα ζεστή.
Καλή σας απόλαυση!