Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο όπως τους φτιάχνουν στη Ρόδο

Οι λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο είναι μια πεντανόστιμη και γνωστή συνταγή σε όλους μας.  Δείτε πώς τους φτιάχνουν στην Ρόδο και είναι πεντανόστιμοι.

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινή σπάλα κομμένη στο χέρι (σαν κιμά)
  • 3 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 λάχανο (ζεματισμένο)
  • 170 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι αλεσμένο
  • 1 ντομάτα αλεσμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό αλεσμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο αλεσμένο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
  • 1 κύβο βοδινού
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φυτίνη
  • Νερό

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια στυμμένα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  • Ζεματαμε το λάχανο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε το κρέας και το κάνουμε σαν κιμά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα, το κρεμμύδι τον άνηθο και τον μαϊντανό (αλεσμένα).
  • Βάζουμε το λάδι μας, αλάτι πιπέρι και κύμινο. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε το τύλιγμα, βάζοντας γέμιση σε κάθε φύλλο.
  • Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας μας τις μπριζόλες και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
  • Αρχίζουμε να στοιβάζουμε τα ντολμαδάκια μας πάνω από τις μπριζόλες.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο, 1 κ.σ. φυτίνη, τον κύβο μας και φυσικά το νεράκι μας μέχρι να σκεπάσει τους ντολμάδες μας. Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω από τους ντολμάδες μας και βάζουμε το καπάκι και τους μαγειρεύουμε. Περίπου 50 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία.
  • Μόλις ψηθούν, φτιάχνουμε το αυγολέμονο μας. Χτυπάμε καλά τα αυγά με σύρμα και προσθέρουμε το λεμόνι και το κορν-φλάουρ. Έπειτα παίρνουμε ζουμί από το φαγητό μας με κουτάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά κι ανακατεύοντας για να μην κόψει. Το ρίχνουμε πάνω από τους ντολμάδες μας.

Καλή σας απόλαυση!