Το μελεκούνι φτιάχνεται στη Ρόδο, είναι πολυδιαφημισμένο σε όλο τον πλανήτη και θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 300 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη + extra για το σερβίρισμα
- 300 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
- 50 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ηλιέλαιο, για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και μετά βράζουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, προσέχοντας μην καεί
- Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το σουσάμι, τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Στη συνέχεια, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μία λαδόκολλα, την οποία έχουμε αλείψει με λίγο ηλιέλαιο και καλύπτουμε με ακόμα μία λαδωμένη λαδόκολλα
- Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε το μείγμα σε τετράγωνο σχήμα διαστάσεων περίπου 35×25 εκ. και πάχους 1 εκ. Αφήνουμε το μελεκούνι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά
- Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε το μελεκούνι με κανέλα, το κόβουμε με ένα ίσιο μαχαίρι σε ρόμβους και σερβίρουμε
Tip
- Προσέχουμε να μην παραβράσει το μέλι, καθώς θέλουμε το μελεκούνι να είναι μαλακό και εύπλαστο κι όχι σκληρό σαν παστέλι
Καλή σας απόλαυση!