Πιταρούδια Ρόδου: Δείτε πώς φτιάχνονται

Τα πιταρούδια Ρόδου είναι παραδοσιακό ορεκτικό που φτιάχνουν στο νησί. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και είμαστε σίγουροι πως θα τα λατρέψετε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά

  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 2 αυγά
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή αλεσμένα στο μούλτι)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
  • λίγο κύμινο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι (όσο πάρει για να γίνει παχύρευστο το μείγμα)
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο νερό (για 10-12 ώρες). Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά.
  • Τα σουρώνουμε και πάλι και τα αλέθουμε στο μούλτι, δεν θέλουμε να λιώσουν τελείως. Παραδοσιακά, παλαιότερα τα έσπαζαν στο γουδί.
  • Βάζουμε τα ρεβίθια μέσα σε μια λεκάνη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει. Παίρνουμε από το μείγμα με το κουτάλι και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσέχουμε να είναι μέτρια η ένταση της εστίας, μη μείνουν ωμά από μέσα.
  • Αφαιρούμε τα πιταρούδια από το τηγάνι και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να αποβάλουν το περιττό λάδι.

Καλή σας απόλαυση!