Τα πιταρούδια Ρόδου είναι παραδοσιακό ορεκτικό που φτιάχνουν στο νησί. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και είμαστε σίγουροι πως θα τα λατρέψετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται
Υλικά
- 400 γρ. ρεβίθια
- 2 αυγά
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή αλεσμένα στο μούλτι)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
- λίγο κύμινο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι (όσο πάρει για να γίνει παχύρευστο το μείγμα)
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο νερό (για 10-12 ώρες). Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά.
- Τα σουρώνουμε και πάλι και τα αλέθουμε στο μούλτι, δεν θέλουμε να λιώσουν τελείως. Παραδοσιακά, παλαιότερα τα έσπαζαν στο γουδί.
- Βάζουμε τα ρεβίθια μέσα σε μια λεκάνη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει. Παίρνουμε από το μείγμα με το κουτάλι και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσέχουμε να είναι μέτρια η ένταση της εστίας, μη μείνουν ωμά από μέσα.
- Αφαιρούμε τα πιταρούδια από το τηγάνι και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να αποβάλουν το περιττό λάδι.
Καλή σας απόλαυση!