Ρεβυθοκεφτέδες Ρόδου: Δείτε την εδώ την συνταγή

Η ρεβυθοκεφτέδες είναι μια συνταγή που φτιάχνουν στην Ρόδο και αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά 

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη ή multi
  • 1-1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι (ανάλογα τα γούστα)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Δυόσμο. υπολογίστε να είναι περίπου όσο ο μαϊντανός ή το μισό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ
  • 3-4 κουταλιές της σούπας νερό
  • Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Γαρνιτούρα

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή συσκευασία ντοματάκια κομμένα (και απλή ντομάτα γίνεται)
  • 1 αγγούρι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 1 συσκευασία αραβικές πίτες

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα ρεβίθια με μπόλικο νερό και αφήνουμε από βραδύς να μουλιάσουν. Δεν βάζουμε μέσα αλάτι, σόδα ή κάτι άλλο, μόνο νερό.
  • Παίρνουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα αλέθουμε σε multi ή στουμπίζουμε σε γουδί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι της σούπας πατώντας με την πίσω πλευρά του κουταλιού το μείγμα έτσι ώστε να απελευθερωθούν τα υγρά από το κρεμμύδι και να ενωθούν τα υλικά μας. Μην το φοβηθείτε στην αρχή θα μοιάζει ότι είναι πολύ στεγνό το μήνυμα αλλά καθώς ανακατεύουμε βγαίνει το υγρό από το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε το λάδι μας να κάψει σε τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και παίρνουμε μείγμα με το κουτάλι (ή όπως αλλιώς θέλετε) ρίχνουμε στο λάδι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Σε ένα ρηχό πιάτο στρώνουμε χαρτί κουζίνας έτσι ώστε να βάζουμε τα κεφτεδάκια μας αφού τα τηγανίσουμε για να απορροφάται το περιττό λάδι.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υλικά της γαρνιτούρα μας και τα ανακατεύουμε.

Καλή σας απόλαυση!