Ροδίτικα λουκούμια: Δείτε εδώ την πεντανόστιμη συνταγή

Τα ροδίτικα λουκούμια είναι μια γλυκιά συνταγή που φτιάχνουν στη Ρόδο και αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε!

Υλικά

  • 250 γρ. Σκόνη αμυγδάλου
  • 300 γρ. Ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 200 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • 600 γρ. Άχνη
  • 100 γρ. Ανθόνερο
  • 3 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου
  • 200 γρ. Νερό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μίξερ τη σκόνη αμυγδάλου, το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και την άχνη και τα χτυπάμε με φτερό σιγά σιγά ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Ενώνουμε το ανθόνερο, το άρωμα αμυγδάλου και το νερό χωριστά σε ένα μπολάκι.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στο μίξερ που έχουμε ανακατέψει τα στερεά και αφήνουμε να ανακατευτούν όλα μαζί σιγά σιγά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
  • Το βάζουμε σε μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να τραβήξει το σιμιγδάλι και να γίνει εύπλαστο.
  • Την επόμενη πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
  • Διατηρούνται σε μπολ που κλείνει και στο ψυγείο.

Καλή σας απόλαυση!