Τα ροδίτικα λουκούμια είναι μια γλυκιά συνταγή που φτιάχνουν στη Ρόδο και αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε!
Υλικά
- 250 γρ. Σκόνη αμυγδάλου
- 300 γρ. Ινδοκάρυδο τριμμένο
- 200 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
- 600 γρ. Άχνη
- 100 γρ. Ανθόνερο
- 3 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου
- 200 γρ. Νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μίξερ τη σκόνη αμυγδάλου, το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και την άχνη και τα χτυπάμε με φτερό σιγά σιγά ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
- Ενώνουμε το ανθόνερο, το άρωμα αμυγδάλου και το νερό χωριστά σε ένα μπολάκι.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στο μίξερ που έχουμε ανακατέψει τα στερεά και αφήνουμε να ανακατευτούν όλα μαζί σιγά σιγά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Το βάζουμε σε μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να τραβήξει το σιμιγδάλι και να γίνει εύπλαστο.
- Την επόμενη πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
- Διατηρούνται σε μπολ που κλείνει και στο ψυγείο.
Καλή σας απόλαυση!