Site icon RestartTourism

Σούμα: Η ροδίτικη κληρονομιά… στο ποτήρι σας!

Η σούμα είναι το ποτό-ορόσημο της ροδίτικης παράδοσης και αποτελεί το ιδανικότερο συνοδευτικό, για να απολαύσετε τους μεζέδες σας!

Πάμε να δούμε πως παρασκευάζεται

Υλικά

  • τσίπουρο (κατά βούληση)
  • στέμφυλα (σταφύλια)
  • κρασί (ιδανικά λευκό)

Εκτέλεση

  • Μαζεύουμε και αλέθουμε τα σταφύλια
  • Τα αφήνουμε να γίνουν πολτός και να βράσουν ασταμάτητα για είκοσι περίπου μέρες, μέχρι το μείγμα να γίνει δυνατό
  • Τοποθετείται στο καζάνι και επί δύο ώρες ζεσταίνεται στη φωτιά, μέχρι όλο το οινόπνευμα του σταφυλιού να εξατμιστεί
  • Ο ατμός περνάει από τον λουλά (μακρόστενος σωλήνας που ενώνει το καζάνι με το ψυγείο), υγροποιείται και ρέει από το στόμιο με την κρυστάλλινη, διάφανη, γνώριμη μορφή

Εις υγείαν!

Exit mobile version