Αν είστε… μερακλήδες στον μεζέ, τότε θα ροδίτικα πιταρούδια και θα τα λατρέψετε και θα τα βάλετε για πάντα στη διατροφή σας.
Πάμε να δούμε πώς θα τα φτιάξετε…
Ροδίτικα Πιταρούδια – Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό ρεβύθια
- 4 αυγά
- 100 γραμ. αλεύρι
- 200 γραμ. ξερή μυζήθρα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ροδίτικα Πιταρούδια – Εκτέλεση Συνταγής
Εκτέλεση συνταγής με την καλή έννοια…
- Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό.
- Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Βάζουμε τα ρεβύθια λίγα λίγα μέσα σε γουδί ή στο μπλέντερ και τα σπάμε.
- Βάζουμε τα σπασμένα ρεβύθια μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει.
- Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Καλή σας απόλαυση…
Η παραδοσιακή αυτή συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες είναι από το βιβλίο «Μακριά μυρωδιά-Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου» του Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη.