Τσουβράς Τήλου: Ένα γευστικό “ταξίδι” στα Δωδεκάνησα

Ο Τσουβράς είναι η παραδοσιακή ντοματόσουπα της Τήλου και θα εμπλουτίσει τις γαστρονομικές σας συνήθειες!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 4 ντομάτες πολτοποιημένες
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 25 λεπτά
  • Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με νερό
  • Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά

Tip

  • Η σούπα μπορεί να γίνει και με πλιγούρι

Καλή σας όρεξη!