Δείτε πώς φτιάχνουν φάβα στην Αμοργό

Η φάβα είναι ένα παραδοσιακό και νόστιμο φαγητό από την Αμοργό , όπου την λένε το φάβα αντί για η φάβα και την φτιάχνουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  •  500 γρ. φάβα
  •  1 λίτρο νερό
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
  •  χυμός από 1 λεμόνι
  •  100 ml ελαιόλαδο αλάτι
Εκτέλεση
  • Για να ετοιμάσουμε το αμοργιανό φάβα βάζουμε τη φάβα με το 1 λίτρο κρύο νερό σε μια κατσαρόλα (όχι χύτρα) και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  • Όταν αρχίσει να φουσκώνει, ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα και έχουμε δίπλα μια κατσαρόλα με νερό καυτό, για να συμπληρώνουμε κάθε που το φάβα κοντεύει να στεγνώσει.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα κι όταν δούμε ότι μαλακώνει και σκάει, αρχίζουμε και το τρίβουμε με την κουτάλα στα τοιχώματα.
  • Δεν το περνάμε από τον μύλο ή από το μπλέντερ, αλλά το χοντρολιώνουμε μέσα στην κατσαρόλα, επίμονα με την κουτάλα.
  • Υπολογίζουμε περίπου 40 λεπτά για να γίνει το φάβα (ανάλογα με το πόσο καλό- βραστο είναι).
  • Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε και το σερβίρουμε είτε ζεστό είτε κρύο, μαζί με ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, λεμόνι και ελαιόλαδο.

Καλή σας απόλαυση!