Κοφτό: Το “εμβληματικό” πιάτο της Αμοργού

Το κοφτό αποτελεί την πεντανόστιμη λιτή και γρήγορη συνταγή της Αμοργού και επιβάλλεται να τη γευτείτε!

Πάμε να δούμε πως μαγειρεύεται

Υλικά

  • 500 γρ. αποφλοιωμένο σιτάρι (αν το σιτάρι δεν είναι αποφλοιωμένο, τότε θα πρέπει να το έχουμε βάλει αποβραδίς στο νερό να μουλιάσει και την επομένη το σουρώνουμε)
  • 200 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη

Εκτέλεση

  • Για να ετοιμάσουμε το κοφτό της Αμοργού σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σιτάρι και 1.300 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη μυζήθρα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει πηχτός χυλός

Καλή σας όρεξη!