-
½ κιλό αλεύρι γ.ο.χ
-
2 κ.σ ξύδι
-
4 κ.σ λάδι
-
¼ κ.γλ. μπέικιν μπάουντερ
-
μια πρέζα αλάτι
-
1¼ φλ. ζεστό νερό (περίπου)
-
1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
-
λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Για τη γέμιση
-
1 κιλό κολοκύθα κίτρινη (τριμμένη και στυμμένη χωρίς υγρά)
-
2 κ.σ σιμιγδάλι
-
4 κ.σ ζάχαρη
-
1 κ.γλ. γεμάτο κανέλα
-
¼ κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
-
½ φλ. σταφίδα μαύρη (προαιρετικά) ½ φλ. καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το χωριάτικο φύλλο σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα χέρια.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και τα ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε 4 φύλλα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ.
- Βάζουμε δυο φύλλα στο ταψί ραντίζοντας τα ελαφρά με λίγο λάδι και προσθέτουμε τη γέμιση κολοκύθας.
- Σκεπάζουμε με τα άλλα δυο φύλλα λαδώνοντας ελαφρά ενδιάμεσα.
- Γυρίζουμε τις άκρες σε κόθρο.
- Λαδώνουμε την επιφάνεια και χαράζουμε σε κομμάτια.
- Ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα να ροδίσει το φύλλο.
- Αφήνουμε να κρυώσει η γλυκιά κολοκυθόπιτα και την πασπαλίζουμε με κανέλα.
Καλή σας απόλαυση!