Ο πασπαλάς είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την Κέα που μόλις δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε.
Πάμε να δούμε πώς θα την φτιάξετε
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινή σπάλα ή λάπα (κομμάτι κρέατος από την κοιλία του χοίρου)
- γλίνα (χοιρινό λίπος) για το τσιγάρισμα τον υλικών ή ελαιόλαδο
- 4 πράσα κομμένα ζουλιέν
- νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού
- λίγη κανέλα, αλάτι, πιπέρι
- γλυκό μπούκοβο
Εκτέλεση
- Βράζουμε στη χύτρα το χοιρινό κομμένο σε κομμάτια.
- Ξαφρίζουμε και κλείνουμε τη χύτρα. Αφού βράσει, το αδειάζουμε σ’ ένα ταψί να κρυώσει.
- Βάζουμε τη γλίνα ή το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα πράσα για να τσιγαριστούν.
- Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε νερό, ίσα να σκεπαστούν, μέχρι να πανιάσουν με τη θερμότητα και ανακατεύουμε.
- Λανίζουμε το κρέας (κόβουμε σε μικρά κομμάτια) με το χέρι για να το προσθέσουμε αργότερα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Μόλις μαλακώσουν τα πράσα προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγη κανέλα, αλάτι, πιπέρι, γλυκό μπούκοβο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Αφήνουμε τα υλικά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και να ροδίσει καλά ο πασπαλάς.
Καλή σας απόλαυση!