Τυρένιες μαραθένιες Κιμώλου: Δοκιμάστε τη γευστική συνταγή!

Οι τυρένιες μαραθένιες είναι μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή της Κιμώλου και θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξετε

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • ζεστό νερό (περίπου ένα ποτήρι)
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό φρέσκο μανούρι
  • 5 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα. Προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο, ρίχνοντας παράλληλα νερό
  • Μόλις η ζύμη μαλακώσει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να “ξεκουραστεί”
  • Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ, τρίβουμε με τα χέρια μας το τυρί και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλουμε να κάνουμε μαραθένιες ρίχνουμε στο μισό μείγμα και μάραθο
  • Παίρνουμε το ζυμάρι και το κόβουμε με τον πλάστη σε μπαλίτσες
  • Προσθέτουμε τη γέμιση, με ένα κουταλάκι της σούπας
  • Κλείνουμε από όλες τις πλευρές και αφήνουμε τη μέση κενή, για να βλέπουμε τη γέμιση
  • Προσθέτουμε τα αυγά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου γύρω στο μισάωρο, μέχρι να ροδίσουν οι πίτες

Καλή σας όρεξη!