Δείτε την συνταγή για γλυκό καρυδάκι από την Κύθνο

Το γλυκό καρυδάκι είναι μια παραδοσιακή γλυκιά συνταγή από την Κύθνο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 450 γρ. βανίλια υποβρύχιο
  • 250 γρ. μπισκότα, θρυμματισμένα
  • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το πανάρισμα

  • Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Αδειάζουμε σε ένα μπολ τη βανίλια, το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, τα μπισκότα και- φορώντας γάντια μιας χρήσεως- ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πλάθουμε μπαλάκια των 30 με 35 γρ., και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο, στο οποίο έχουμε ρίξει μέσα ινδοκάρυδο.
  • Πανάρουμε και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!