Τα φλαουνάκια είναι τα πεντανόστιμα χορτοπιτάκια της Μήλου, που θα σας κάνουν να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
Για το ζυμάρι
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- λίγο ελαιόλαδο
- νερό, όσο πάρει για να γίνει μαλακή ζύμη
Για τη γέμιση
- 1 κιλό χόρτα του βουνού (λαχανίδες, κρεμμυδόφυλλο, παπαρούνες, καυκαλήθρες, σπανάκι) καθαρισμένα-πλυμένα
- 3 κ.σ. σταφίδες
- 2 κ.σ. ρύζι
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει σκληρή η ζύμη
- Ανοίγουμε χοντρό φύλλο με τον πλάστη και με μια μεγάλη κούπα σχηματίζουμε δίσκους πάνω στο φύλλο
- Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ζεματάμε τα χόρτα με αλάτι, πιπέρι και ρύζι, μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά
- Τοποθετούμε τη γέμιση στο φύλλο και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τα φλαουνάκια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά
Καλή σας απόλαυση!