Μελιτζανοπίλαφο Μυκόνου: Δείτε εδώ την πεντανόστιμη συνταγή

Το μελιτζανοπίλαφο είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Μυκόνου. Σερβίρεται σκέτο η και με γιαούρτι και είναι πεντανόστιμο.

Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ρύζι καστανό
  • 2½ φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πρώτα πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ.
  • Τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε μπολ με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά για το μελιτζανοπίλαφο με τα χέρια να στραγγίσουν.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 με 6 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
  • Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10 λεπτά, μέχρι το καστανό ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό.
  • Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5 με 6 λεπτά.
  • Το σερβίρουμε σκέτο ή με γιαούρτι.

Καλή σας απόλαυση!