Site icon RestartTourism

Πατατοκεφτέδες Νάξου: Δείτε πώς φτιάχνονται

Οι πατατοκεφτέδες Νάξου είναι ένας εύκολος πεντανόστιμος παραδοσιακός μεζές που φτιάχνουν στη Νάξο και αξίζει να δοκιμάσετε.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. αρσενικό Νάξου, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μυζήθρα γλυκιά
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 80-100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τους πατατοκεφτέδες Νάξου, ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά τις πατάτες για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε σε μπολ.
  • Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι (όχι στον πολυκόφτη, γιατί γίνεται ένας μαστιχωτός δύσχρηστος πουρές) και ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υλικά πλην της φρυγανιάς (με φειδώ το αλάτι, γιατί θα βάλουμε πολλά τυριά). Το μείγμα μας θα είναι μαλακό και εύπλαστο.
  • Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού, και τα ρολάρου με στη φρυγανιά να καλυφθούν καλά.
  • Γεμίζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίζουμε δοκιμαστικά έναν πατατοκεφτέ και, αν διαλύεται, προσθέτουμε στο μείγμα λίγο ακόμα αλεύρι. Τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Στραγγίζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς, αν και είναι νόστιμοι ακόμα και κρύοι.

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version