Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο: Δείτε την συνταγή από την Πάρο

H κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια ξεχωριστή πεντανόστιμη συνταγή που φτιάχνουν στην Πάρο.

Υλικά 

  • 1.200 γρ. κολοκυθάκια
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 160 γρ. καλαμποκάλευρο ή 1 φακελάκι φρυγανιά
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Για το ταψί
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί 24×32 εκ. και το πασπαλίζουμε µε το μισό καλαμποκάλευρο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις.
  • Καθαρίζουμε τους ανθούς από τους στήμονες.
  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
  • Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά.
  • Τα στύβουμε µε τα χέρια και τα μεταφέρουμε σε µπολ.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αβγά, τα τυριά, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, τον άνηθο, το δυόσμο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε το μείγμα, αφού πρώτα το δοκιμάσουμε.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Μπήγουμε τους ανθούς στην επιφάνεια και ραντίζουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (επιμένουμε στους ανθούς με το λάδι γιατί καίγονται εύκολα).
  • Ψήνουμε την πίτα στην κάτω σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 40-45 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά της.
  • Εναλλακτικά, την ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160ºC, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!