-
1.200 γρ. κολοκυθάκια
-
5 αυγά
-
300 γρ. φέτα σε τρίμματα
-
300 γρ. φρέσκο ανθότυρο
-
160 γρ. καλαμποκάλευρο ή 1 φακελάκι φρυγανιά
-
2 κ.σ. άνηθο
-
2 κ.σ. δυόσμο
-
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
¼ φλ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
-
Για το ταψί
-
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί 24×32 εκ. και το πασπαλίζουμε µε το μισό καλαμποκάλευρο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις.
- Καθαρίζουμε τους ανθούς από τους στήμονες.
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
- Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά.
- Τα στύβουμε µε τα χέρια και τα μεταφέρουμε σε µπολ.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αβγά, τα τυριά, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, τον άνηθο, το δυόσμο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε το μείγμα, αφού πρώτα το δοκιμάσουμε.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
- Μπήγουμε τους ανθούς στην επιφάνεια και ραντίζουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (επιμένουμε στους ανθούς με το λάδι γιατί καίγονται εύκολα).
- Ψήνουμε την πίτα στην κάτω σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 40-45 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά της.
- Εναλλακτικά, την ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160ºC, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.
- Την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!