Σαλατούρι: Η δροσερή ψαροσαλάτα της Πάρου!

Το σαλατούρι μας “ταξιδεύει” στην κυκλαδίτικη Πάρο και αποτελεί την άκρως δροσερή και απολαυστική σαλάτα του νησιού!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 1 κιλό καλκάνι ή σαλάχι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι
  • 1 κτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κούπα λευκό κρασί

Για τη σάλτσα

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι χυμός λεμονιού
  • 1 κτ. σούπας μουστάρδα
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
  • 3 κτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεματίζουμε το ψάρι σε καυτό νερό για 3 λεπτά, το βγάζουμε και αφαιρούμε την πέτσα του. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ψάρι, το κρεμμύδι ολόκληρο, τη δάφνη, το ελαιόλαδο και το σκεπάζουμε με κρασί λευκό. Μόλις πάρει βράση, το ξαφρίζουμε και σε 10 λεπτά είναι έτοιμο
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Με ένα πιρούνι μαδάμε το ψαχνό και αφαιρούμε προσεχτικά τα κόκκαλα. Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας, μέχρι να γίνει πηχτή. Περιχύνουμε το ψάρι και γαρνίρουμε με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Συνοδεύουμε με σαλάτα ρεβίθια

Καλή σας όρεξη!