Ένα από τα πιο διαδεδομένα πιάτα στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη είναι η μακαρονάδα σκόρδου. Εύκολη και γρήγορη, με κόκκινη σάλτσα που θα σας ξετρελάνει.
Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε
Υλικά
- Μακαρονια 1 πακέτο νο5
- Σάλτσα Ντομάτας 1 500 γρ.
- Πελτές Ντομάτας 2 κουτ.σουπας
- Σκορδο 10 με 12 σκελίδες
- Κανελά 1 κουτ.γλυκου
- Ζαχαρη 1 κουτ.γλυκου
- Αλατι κατά βούληση
- Πιπέρι κατά βούληση
- Ελαιολαδο για το τσιγάρισμα
- Βουτυρο λίγο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια όπως αναγράφονται στη συσκευασία και τα βγάζουμε 3′ πριν το χρόνο βρασμού τους.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο με το μάτι και τσιγαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου σε χαμηλή φωτιά να μαυρίσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε ελαφρά τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και να δέσουν τα υλικά.
- Σερβίρονται σκέτα η με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας!
Καλή σας απόλαυση!