Πάμε να δούμε πώς φτιάχνετε
-
100 γρ. παξιμάδια κρίθινα
-
50 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
-
100 γρ. ψημένα αμύγδαλα
-
150 γρ. σταφίδες ξανθές μαλακές
-
1 κ.γ. κανέλα, κοφτό
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
4-5 κ.σ. ανθόνερο
-
Λίγο σουσάμι για το τέλος
Εκτέλεση
- Βάζουμε το σουσάμι χωρίς λιπαρή ουσία σε ένα τηγάνι και το ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι ελαφρά να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματα του.
- Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Παλιά στη Σαντορίνη, χρησιμοποιούσαν γουδί και κοπάνιζαν τα υλικά, εξ ου και το όνομα του «Κοπανιά».
- Έτσι πολτοποιούσαν όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας λίγο ανθόνερο, μέχρι να γίνουν μάζα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε. Λίγο λίγο προσθέτουμε ανθόνερο μέχρι να γίνει μάζα που να πλάθεται.
- Παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μπαστουνάκια η σε σφαιρικό σχήμα.
- Αν κολλάει στα χέρια βρέχουμε με λίγο ανθόνερο και πλάθουμε. Στη συνέχεια τα κυλάμε σε σουσάμι.
Καλή σας απόλαυση!