Κουφέτα Σαντορίνης: Νόστιμο γλύκισμα με μελωμένα αμύγδαλα

Τα κουφέτα είναι παραδοσιακό γλυκό της Σαντορίνης. Δεν είναι τα κλασικά κουφέτα γάμου αλλά πρόκειται για μελωμένα, υπέροχα αμύγδαλα. Είναι ρευστά, σαν γλυκό του κουταλιού.

Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξετε

Υλικά

  • 500 γρ. αμύγδαλα λευκά, ολόκληρα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας μπράντι
  • 1 κιλό μέλι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε κουφέτο, ξεκινάμε χωρίζοντας με ένα μαχαίρι προσεκτικά τα αμύγδαλα στη μέση, κατά μήκος της μακριάς τους πλευράς.
  • Τα ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μαζί με 2 κουτ. σούπας από το μέλι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε τακτικά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το μπράντι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο μέλι, ανακατεύουμε και βράζουμε για λίγο ακόμα, μέχρι να δέσει το γλυκό, χωρίς όμως να καραμελώσει.
  • Σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να το διατηρήσουμε σε καλά κλεισμένο σκεύος για περίπου 1 μήνα.

Καλή σας απόλαυση!