Μαραθοτηγανίτες: Γεύση και άρωμα… από τη Σέριφο

Οι μαραθοτηγανίτες μας “ταξιδεύουν” στην ειδυλλιακή Σέριφο και αποτελούν ένα έδεσμα για κάθε ώρα και περίσταση!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 κρεμμύδι
  • 350 γρ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό (όσο πάρει ο χυλός)
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το μάραθο και το κρεμμύδι
  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τα ψιλοκομμένα υλικά και προσθέτουμε νερό, μέχρι να γίνει ένας παχύς χυλός
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το τηγάνι να κάψει, με μπόλικο λάδι
  • Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας χυλό, τον ρίχνουμε στο λάδι και τηγανίζουμε

Καλή σας όρεξη!