Διαγγουρένια: Η καρπουζόπιτα της Σικίνου

Η διαγγουρένια μας έρχεται από τη Σίκινο και αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό πιάτο του νησιού!

Ας δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 1 καρπούζι (περίπου 6 κιλά)
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • κανέλα
  • σουσάμι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το καρπούζι από τη φλούδα του, το κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια
  • Λιώνουμε τα κομμάτια με το χέρι μας, αλλά αφήνουμε μερικά κομματάκια
  • Στη συνέχεια, πριν ρίξουμε το αλεύρι, σουρώνουμε λίγο ζουμί απ’ το καρπούζι και το κρατάμε
  • Όταν ρίξουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μέλι, για να γίνει ένας χυλός, βλέπουμε αν θέλει κι άλλο ζουμί (πρέπει να είναι πηχτός χυλός)
  • Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τον χυλό και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σουσάμι
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 1/2 ώρα και όταν βγει και είναι ζεστό ρίχνουμε ένα φλιτζάνι μέλι

Καλή απόλαυση!