Οι φρισούρες είναι οι αυγόφετες της Σύρου. Είναι ένα νόστιμο πρωινό ή και σνακ για μέσα στη μέρα. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και είμαστε σίγουροι πως μόλις τις δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε!
Πάμε να δούμε πως θα τις φτιάξετε
Υλικά
- 4-5 φέτες ψωμί πάχους 1,5 εκ., κατά προτίμηση μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα
- 80 ml φρέσκο γάλα
- 4 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο, (ή 2 κουτ. γλυκού ξερό)
- 4 αυγά
- 30 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 30 ml ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 4-5 κουτ. σούπας ανθότυρο, θρυμματισμένο
- μέλι θυμαρίσιο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα με το φασκόμηλο για 2-3 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα ανακατεύουμε με το αρωματισμένο γάλα.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Βουτάμε κάθε φέτα ψωμιού στο μείγμα, μέχρι να μουλιάσει μεν, αλλά να μη μαλακώσει τόσο ώστε να διαλύεται.
- Την τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο βούτυρο και λάδι στο τηγάνι.
- Αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Τις πασπαλίζουμε με ανθότυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή, αν τις προτιμάμε γλυκές, τις περιχύνουμε με μέλι.
Έτοιμες για σερβίρισμα. Καλή σας απόλαυση!