Καππαροσαλάτα απανωμερίτικη: Δείτε εδώ την συνταγή της Σύρου

Η καππαροσαλάτα απανωμερίτικη είναι μια πεντανόστιμη και ξεχωριστή συνταγή από τη Σύρο που όταν δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  •  250 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και ολόκληρες
  •  1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
  •  200 ml ελαιόλαδο
  •  10 ml ξίδι
  •  αλάτι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε καππαροσαλάτα, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα, με άφθονο αλατισμένο νερό, σε δυνατή φωτιά τις πατάτες για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις στραγγίζουμε και τις χοντροκόβουμε.
  • Χτυπάμε στον πολυκόφτη την κάππαρη μαζί με το κρεμμύδι και το μισό λάδι μέχρι να γίνουν πολτός.
  • Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τις ζεστές πατάτες, το ξίδι και το υπόλοιπο λάδι σταδιακά σε σταθερή ροή, μέχρι η καππαροσαλάτα να έχει κρεμώδη, μαστιχωτή υφή.

Καλή σας απόλαυση!