Η καππαροσαλάτα απανωμερίτικη είναι μια πεντανόστιμη και ξεχωριστή συνταγή από τη Σύρο που όταν δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 250 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και ολόκληρες
- 1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
- 200 ml ελαιόλαδο
- 10 ml ξίδι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε καππαροσαλάτα, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα, με άφθονο αλατισμένο νερό, σε δυνατή φωτιά τις πατάτες για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις χοντροκόβουμε.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη την κάππαρη μαζί με το κρεμμύδι και το μισό λάδι μέχρι να γίνουν πολτός.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τις ζεστές πατάτες, το ξίδι και το υπόλοιπο λάδι σταδιακά σε σταθερή ροή, μέχρι η καππαροσαλάτα να έχει κρεμώδη, μαστιχωτή υφή.
Καλή σας απόλαυση!