Κουνουπιδοκεφτέδες Σύρου: Δείτε εδώ πώς φτιάχνονται

Οι κουνουπιδοκεφέδες είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Σύρου και αποτελούν ένα πεντανόστιμο ορεκτικό.

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • Αλεύρι-αλάτι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • Aλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κουνουπίδι για λιγότερο χρόνο απ’ ότι όταν το προορίζουμε για σαλάτα.
  • Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομματάκια και ετοιμάζουμε το κουρκούτι.
  • Γίνεται με λίγο ζεστό νερό και αλεύρι, σε αναλογία ώστε να μην είναι πηχτό αλλά ούτε και αραιό.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και το κουνουπίδι που έχουμε κόψει κομματάκια.
  • Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει καλά παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και βάζουμε στο τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε τους κουνουπιδοκεφτέδες ζεστούς.