Οι κουνουπιδοκεφέδες είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Σύρου και αποτελούν ένα πεντανόστιμο ορεκτικό.
Υλικά
- 1 κουνουπίδι
- Αλεύρι-αλάτι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο
- Aλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το κουνουπίδι για λιγότερο χρόνο απ’ ότι όταν το προορίζουμε για σαλάτα.
- Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομματάκια και ετοιμάζουμε το κουρκούτι.
- Γίνεται με λίγο ζεστό νερό και αλεύρι, σε αναλογία ώστε να μην είναι πηχτό αλλά ούτε και αραιό.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και το κουνουπίδι που έχουμε κόψει κομματάκια.
- Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει καλά παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και βάζουμε στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε τους κουνουπιδοκεφτέδες ζεστούς.