Αγκιναρόπιτα Τήνου: Δείτε τη γευστική συνταγή

Η αγκιναρόπιτα φτιάχνεται στην Τήνο και είναι “εδώ” για να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

Πάμε να δούμε πως θα τη μαγειρέψετε

Υλικά

  • 10 αγκινάρες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 9 αυγά
  • ½ φλ. γάλα φρέσκο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. μανούρι τριμμένο
  • ¼ φλ. γραβιέρα Τήνου τριμμένη
  • ¼ φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • πιπέρι
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια με τις αγκινάρες, το πράσο και το καρότο για 5 λεπτά
  • Προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 45 λεπτά
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο στο ταψί
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε στο ταψί
  • Ρίχνουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί
  • Καλύπτουμε με τα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά

Καλή σας όρεξη!