Πιλάφι με αγκινάρες από την Τήνο

Το πιλάφι με αγκινάρες από την Τήνο είναι μια πεντανόστιμη συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 12 φρέσκιες αγκινάρες
  • 2 λεμόνια τον χυμό τους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κιλό ρύζι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 5-6 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  • Τις κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες.
  • Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι από το ζεστό νερό (ή το ζωμό) με αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  • Σταδιακά, ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιεί το νερό του.
  • Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε

Καλή σας απόλαυση!