Το πιλάφι με αγκινάρες από την Τήνο είναι μια πεντανόστιμη συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 12 φρέσκιες αγκινάρες
- 2 λεμόνια τον χυμό τους
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ κιλό ρύζι
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 5-6 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες.
- Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι από το ζεστό νερό (ή το ζωμό) με αλάτι και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
- Σταδιακά, ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιεί το νερό του.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε
Καλή σας απόλαυση!