Site icon RestartTourism

Πιλάφι με αγκινάρες από την Τήνο

Το πιλάφι με αγκινάρες από την Τήνο είναι μια πεντανόστιμη συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 12 φρέσκιες αγκινάρες
  • 2 λεμόνια τον χυμό τους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κιλό ρύζι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 5-6 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  • Τις κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες.
  • Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι από το ζεστό νερό (ή το ζωμό) με αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  • Σταδιακά, ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιεί το νερό του.
  • Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version