Site icon RestartTourism

Γιαουρτινή Πελοποννήσου: Δείτε εδώ την γλυκιά συνταγή

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (400 γραµ.)
  • 3 αυγά χωρισμένα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1½ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 2 βανίλιες
  • 300 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 φλ. ούζο (ή έξτρα χυμό πορτοκαλιού)

Για το σιρόπι

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1¾ φλ. νερό
  • φλούδα λεμονιού
  • χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, τις βανίλιες και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μπέικιν και το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Διαλύουμε τη σόδα μας στο χυμό πορτοκαλιού και περιχύνουμε τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το ούζο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα κι απαλά αναδιπλώνουμε με σπάτουλα ούτως ώστε να χαθεί η μαρέγκα στο μείγμα.
  • Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί 30 εκατοστών.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C, στον αέρα, για περίπου 40΄μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Αφού κρυώσει την κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε σιγά σιγά με το ζεστό σιρόπι.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
  • Μπορείτε να αλείψετε τη γιαουρτίνη με μια ελαφριά κρέμα λεμονιού.
  • Παγώστε τη στο ψυγείο.
  • Για το σιρόπι
    Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα σε κατσαρόλα να βράσουν.
  • Ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού και βράζουμε για 2-3΄.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού στο τέλος.
  • Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό και η γιαουρτίνη κρύα, σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version