Συνταγή για πεντανόστιμα λαδοκούλουρα Λακωνίας

Τα λαδοκούλουρα Λακωνίας είναι μια γλυκιά συνταγή για κουλουράκια που μπορείτε να συνοδεύσετε τον καφέ σας και είναι πραγματικά πεντανόστιμα!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται:

Υλικά

  • 3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κανελόζουμο
  • 1/2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/4 φλ. τσίπουρο ή λικέρ μαστίχας ή ούζο ή κονιάκ
  • 1 και 1/2 φλ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 2 κ.γ. bakin powder
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1,5 κιλό)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε 2 ξυλάκια κανέλας για 5΄ και κρατάμε 1/2 φλυτζάνι. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε το σουσάμι σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και το καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε αρχικά μόνο το 1 κιλό από αυτό με το bakin.
  • Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το λάδι για 5΄μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το λάδι.
  • Διαλύουμε τη σόδα στους χυμούς (πορτοκαλιού και λεμονιού) και τη ρίχνουμε στο λάδι.
  • Προσθέτουμε το κανελόζουμο, το τσίπουρο και το αλεύρι (το 1 κιλό μεμιάς και από το υπόλοιπο όσο πάρει).
  • Δε ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σφίξουν και δε θα γίνουν αφράτα.
  • Η ζύμη να είναι λαδένια και απαλή.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο.
  • Πλάθουμε και τα βουτάμε στο κρύο σουσάμι.
  • Ψήνουμε για 20-25΄στους 160 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.

Καλή σας απόλαυση!