Site icon RestartTourism

Συνταγή για πεντανόστιμα λαδοκούλουρα Λακωνίας

Τα λαδοκούλουρα Λακωνίας είναι μια γλυκιά συνταγή για κουλουράκια που μπορείτε να συνοδεύσετε τον καφέ σας και είναι πραγματικά πεντανόστιμα!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται:

Υλικά

  • 3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κανελόζουμο
  • 1/2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/4 φλ. τσίπουρο ή λικέρ μαστίχας ή ούζο ή κονιάκ
  • 1 και 1/2 φλ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 2 κ.γ. bakin powder
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1,5 κιλό)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε 2 ξυλάκια κανέλας για 5΄ και κρατάμε 1/2 φλυτζάνι. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε το σουσάμι σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και το καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε αρχικά μόνο το 1 κιλό από αυτό με το bakin.
  • Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το λάδι για 5΄μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το λάδι.
  • Διαλύουμε τη σόδα στους χυμούς (πορτοκαλιού και λεμονιού) και τη ρίχνουμε στο λάδι.
  • Προσθέτουμε το κανελόζουμο, το τσίπουρο και το αλεύρι (το 1 κιλό μεμιάς και από το υπόλοιπο όσο πάρει).
  • Δε ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σφίξουν και δε θα γίνουν αφράτα.
  • Η ζύμη να είναι λαδένια και απαλή.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο.
  • Πλάθουμε και τα βουτάμε στο κρύο σουσάμι.
  • Ψήνουμε για 20-25΄στους 160 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version