Μπουγάτσα Πάτρας: Μια ξεχωριστή συνταγή

Η μπουγάτσα Πάτρας είναι μια ξεχωριστή συνταγή μπουγάτσας σαν κέικ που την αποκαλούν και ως αχαϊκή μπουγάτσα. Μάλιστα πέρα από το ότι είναι υγιεινή είναι και νηστίσιμη.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  • 120 γρ. σπορέλαιο
  • 150 γρ. νερό
  • 120 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.γ. σκόνη γαρίφαλο
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα
  • Ξύσμα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τον χυμό, τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, την σόδα και το baking powder χωρίς μίξερ.
  • Αφού το μείγμα γίνει ομογενές, ρίχνουμε την ζάχαρη σιγά-σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και τέλος, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Καλή σας απόλαυση!