Η Τσουχτή είναι η παραδοσιακή μακαρονάδα της Μάνης, που φτιάχνεται με αυγά μάτια εύκολα και γρήγορα ικανοποιώντας τον ουρανίσκο σας!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 300 γρ. μυζήθρα ξερή, ψιλοτριμμένη και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
- 100 ml. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τηγάνισμα των αυγών
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 4 αυγά (ή και περισσότερα, ανάλογα με την επιθυμία σας)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο αλατισμένο νερό και βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για να ζεσταθούν καλά
- Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα και με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά για περίπου 5-8 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει, χωρίς να καεί
- Σουρώνουμε, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μόλις το μείγμα τυριού είναι έτοιμο, το αδειάζουμε πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ένα-ένα ή δύο-δύο τα αυγά (κατά προτίμηση μελάτα) με λίγο ελαιόλαδο
- Σερβίρουμε στο πιάτο τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά
- Τρίβουμε πιπέρι και επιπλέον μυζήθρα και σπάμε τον κρόκο για να “τρέξει” μέσα στα μακαρόνια
Tip
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μυζήθρα με παρμεζάνα ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας!
Καλή σας απόλαυση!