Site icon RestartTourism

Τσουχτή: Η παραδοσιακή μακαρονάδα της Μάνης

Η Τσουχτή είναι η παραδοσιακή μακαρονάδα της Μάνης, που φτιάχνεται με αυγά μάτια εύκολα και γρήγορα ικανοποιώντας τον ουρανίσκο σας!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 300 γρ. μυζήθρα ξερή, ψιλοτριμμένη και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
  • 100 ml. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τηγάνισμα των αυγών
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 4 αυγά (ή και περισσότερα, ανάλογα με την επιθυμία σας)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο αλατισμένο νερό και βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για να ζεσταθούν καλά
  • Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα και με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά για περίπου 5-8 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει, χωρίς να καεί
  • Σουρώνουμε, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μόλις το μείγμα τυριού είναι έτοιμο, το αδειάζουμε πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ένα-ένα ή δύο-δύο τα αυγά (κατά προτίμηση μελάτα) με λίγο ελαιόλαδο
  • Σερβίρουμε στο πιάτο τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά
  • Τρίβουμε πιπέρι και επιπλέον μυζήθρα και σπάμε τον κρόκο για να “τρέξει” μέσα στα μακαρόνια

Tip

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μυζήθρα με παρμεζάνα ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας!

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version