Τα αμυγδαλωτά Κύμης είναι μια συνταγή που μας έρχεται από την Εύβοια και θα σας “ξετρελάνει”!
Πάμε να δούμε πως θα τη γευτείτε
Υλικά
- 1500 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και κομμένη στο multi, σαν τραχανάς
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 8 βανίλιες άρωμα ή 6-8 ασπράδια
- 6 κουταλιές φρυγανιά ή σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
- Ξεραίνουμε λίγο τα αμύγδαλα στο φούρνο και τα κόβουμε στο multi
- Τα ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια, ώστε να γίνουν αραιή μαρέγκα, για να τα ζυμώσουμε
- Τα ενώνουμε όλα μαζί
- Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε ωοειδές σχήμα
- Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και σε καλά βουτυρωμένο ταψί για περίπου 20′
- Μόλις βγουν από το φούρνο, τα βουτάμε σε ανθόνερο, τα ακουμπάμε σε χνουδωτή πετσέτα και όταν μισοστεγνώσουν, τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη
- Ύστερα από αρκετές ώρες, τα ξανατυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη και τα φυλάσσουμε σε τάπερ
Καλή σας απόλαυση!