Αμυγδαλωτά Κύμης: Παράδοση και νοστιμιά… στο πιάτο σας

Τα αμυγδαλωτά Κύμης είναι μια συνταγή που μας έρχεται από την Εύβοια και θα σας “ξετρελάνει”!

Πάμε να δούμε πως θα τη γευτείτε

Υλικά

  • 1500 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και κομμένη στο multi, σαν τραχανάς
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 8 βανίλιες άρωμα ή 6-8 ασπράδια
  • 6 κουταλιές φρυγανιά ή σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση

  • Ξεραίνουμε λίγο τα αμύγδαλα στο φούρνο και τα κόβουμε στο multi
  • Τα ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια, ώστε να γίνουν αραιή μαρέγκα, για να τα ζυμώσουμε
  • Τα ενώνουμε όλα μαζί
  • Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε ωοειδές σχήμα
  • Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και σε καλά βουτυρωμένο ταψί για περίπου 20′
  • Μόλις βγουν από το φούρνο, τα βουτάμε σε ανθόνερο, τα ακουμπάμε σε χνουδωτή πετσέτα και όταν μισοστεγνώσουν, τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη
  • Ύστερα από αρκετές ώρες, τα ξανατυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη και τα φυλάσσουμε σε τάπερ

Καλή σας απόλαυση!