Χορτόπιτα Εύβοιας: Δείτε την πεντανόστιμη συνταγή

H χορτόπιτα Εύβοιας είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που φτιάχνουν και είναι πραγματικά πεντανόστιμη! Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται.

Υλικά

  • 4 ποτήρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 5 κουταλιές ελειόλαδο
  • Λίγο χλιαρό νερό
  • 1 κιλό και 300 γρ άγρια χόρτα
  • 1,5 κιλό τυρί ανάλατο τριμμένο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση 

  • Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα.
  • Εκεί ρίχνουμε το νερό, το ξύδι και το αλάτι , και ανακατεύουμε μέχρι
    η ζύμη να γίνει σφιχτή.
  • Έπειτα προσθέτουμε λίγο λάδι και ζυμώνουμε.
  • Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε τέσσερις μεγάλες μπάλες,
    τις οποίες αφήνουμε σκεπασμένες μία ώρα.
  • Παίρνουμε κάθε μπάλα ξεχωριστά και την ανοίγουμε με τον πλάστη, ώστε να γίνει φύλλο.
  • Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ρίχνουμε στο ζυμάρι λίγο αλεύρι
    για να μην κολλήσει το φύλλο.
  • Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε και τα κόβουμε.
  • Αφού τα στραγγίξουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, το λάδι και το τυρί , και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια, παίρνουμε το ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι και στρώνουμε με τα άλλα δύο φύλλα.
  • Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου επί μια ώρα.

Kαλή σας απόλαυση!